În stilul băieţilor care distribuie ziare în Statele Unite, tânăra de 27 de ani adună lucrări de artă pe care le rulează şi le distribuie gratis de pe bicicletă oamenilor de pe străzile Capitalei.
„Paper-girl“ este un proiect de artă iniţiat în 2006, în Berlin, de Aisha Ronniger. Bianca a aflat despre el anul trecut, de pe site-ul unei comunităţi de new-yorkezi, a căror idee a fost preluată şi de către alte oraşe, precum San Francisco sau Cape Town. Ideea proiectului a prins-o atât de mult pe fată încât, după câteva scrisori schimbate cu iniţiatoarea proiectului, ştia deja cu cine va lucra pentru a face posibilă iniţiativa şi la Bucureşti.
„Andreea e omul care cunoaşte pe toată lumea, Oana e artista care ştie alţi artişti la fel de buni, Octavia şi Miruna formează aripa tânără conectată la offline. Tot ce se întâmplă acum nu facem noi. Suntem cel mult nişte coordonatori, nişte noduri de legătură la reţea“, explică Bianca „datoria“ celor implicaţi.
„Oricine primeşte o rolă este norocos“
Pentru că totuşi este vorba de un proiect de artă, „Papergirl“ va intra în acţiune doar după ce va arde cele două etape: strângerea lucrărilor şi expoziţia lor. Lucrările pot fi trimise prin poştă sau aduse personal. Nu există limitări în ceea ce priveşte formatul, subiectul sau cantitatea acestora. Prin urmare, rolele vor conţine lucrări originale, printuri şi fotografii, deopotrivă.
Punctul culminant şi ultima etapă, distribuţia, se va consuma rapid, pe 1 septembrie, dacă vremea va fi favorabilă. Cu toţii, „paper-girls“ şi „paper-boys“, se întâlnesc într-o zi încă nestabilită exact pentru a distribui rolele cu lucrări de artă prin oraş. Toată lumea este invitată la acest eveniment, indiferent dacă a contribuit sau nu cu vreo lucrare de artă. Bianca crede că „oricine primeşte o rolă e norocos şi banii nu pot cumpăra norocul“.
Au apărut şi alte