Din nefericire, Boc are dreptate. Cunoasteti cazul. Boc a spus cu subiect si predicat ca “din nefericire se lucreaza cu romani”. Cu aceasta noua sentinta bocciana, din nefericire de aceasta data, Emil Boc se plaseaza direct in paradoxul mincinosului. Imi permit sa vi-l aduc aminte, intr-o traducere adaptata. Boc al IV lea romanul spune ca toti romanii lucreaza, din nefericire, doar cu romani… si asta explica situatia jalnica a fondurilor europene atrase in Romania.
Acum, intrebarea: din fericire sau din nefericire, este Boc premierul Romaniei? Nu va incordati prea mult, este doar un alt paradox din care nu veti iesi cu mintea intreaga, in cazul in care veti incerca sa il rezolvati pe cont propriu. Istoria a demonstrat ca, pentru rezolvarea problemei, trebuie sa faceti o incursiune in teoria semantica a adevarului si apoi sa finisati distinctia dintre limbaj si metalimbaj. Sa revenim la romanii nostri. Din nefericire. La Boc, mai exact.
Din nefericire, Boc are dreptate. Boc stie cel mai bine. Dar Boc este roman. Sau cel putin asa credeam cu totii pana acum. Rezulta ca Boc se critica si isi deplange soarta de a fi roman si de a lucra, cot la cot cu alti romani, la atragerea fondurilor europene. Sau, din fericire, Boc are dreptate, dar nu este roman. In cazul asta, Boc ne lasa in off-side, dar ar trebui sa ne interesam cat mai grabnic in legatura cu originile sale.
Dupa schimbul de replici halucinant dintre acelasi Boc si specialistul Oprea, din Guvern, despre tancurile zburatoare si avioanele nisipului fierbinte din deserturile Irakului, dar mai ales dupa reactiile pe care le-a avut in presa acest dialog platonic, credeam si speram ca premierul a invatat ceva. Cel putin adevarul simplu ca, din cand in cand, gafeaza destul de jenant pentru functia pe care o detine.
Cu optimism imi imaginez ca Boc totusi a invatat ce trebuia din greselile sale sa