Preotul ortodox Ioan Roman a construit o capelă pentru romii din zona Pata Rât, care trăiesc în cea mai rău-famată zonă a Clujului. Romii de la Pata Rât au de ieri biserică. Ei vor putea de acum să îşi boteze copiii şi să meargă duminica la slujbă. Tot la Pata Rât, o dată cu biserica s-a construit şi un punct de poliţie, toate acestea în încercarea de a ţine sub control infracţionalitatea din zonă.
Comandantul Poliţiei municipiului, comisar-şef Marcel Bonţidean, a explicat că la punctul de poliţie vor lucra un agent şi un poliţist comunitar, care au ca sarcină să identifice toate persoanele din comunitatea de la Pata Rât. „Vor trebui să verifice dacă membrii comunităţii de la Pata Rât au acte, să ia măsuri pentru a li se întocmi cărţi de identitate, dar au şi rol de a preveni furturile şi de a aplana conflictele care apar", a spus Bonţidean. Şi preotul Ioan Roman, parohul din zonă, vrea să ţină la Pata Rât slujbe, duminica, şi să-i convingă pe romi să-şi boteze copiii.
„Vom oficia duminica o slujbă religioasă şi vom căuta să îi botezăm pe cei de la Pata Rât, copii sau adulţi, care nu au fost creştinaţi până acum", a spus părintele Roman. În zona rampei de gunoi de la Pata Rât trăiesc peste 1.500 de romi, din care 400 sunt minori. La slujba de sfinţire a capelei şi inaugurarea punctului de poliţie au participat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu. Preotul ortodox Ioan Roman a construit o capelă pentru romii din zona Pata Rât, care trăiesc în cea mai rău-famată zonă a Clujului. Romii de la Pata Rât au de ieri biserică. Ei vor putea de acum să îşi boteze copiii şi să meargă duminica la slujbă. Tot la Pata Rât, o dată cu biserica s-a construit şi un punct de poliţie, toate acestea în încercarea de a ţine sub control infracţionalitatea din zonă.
Comandantul Poliţiei municipiului, comisar-şef Marcel