Emil Boc, aseară la emisiune la TVR. Începe, nu se ştie de ce, cu “Mulţumesc pentru invitaţie”. Care invitaţie? Omul s-a autoinvitat oficial, TVR s-a conformat. Altfel, moderatorii destul de buni, pun întrebările corecte, repetă întrebarea cînd nu li se dă un răspuns (adică foarte des), dar nu au curajul să devină cu adevărat incisivi. Asta e, independenţa TVR e atîta cîtă o ştim.
Boc pare doar un propagandist mărunt, vorbeşte încontinuu aiurea, la întrebările sensibile, îneacă subiectul în fraze fără sens. E întrebat de 10 ori dacă noua prevedere conform căreia “preşedintele se bucură de imunitate” nu înseamnă o lărgire a imunităţii prevăzute de actuala Constituţie, adică aceeaşi cu a parlamentarilor (doar pentru opţiuni şi declaraţii politice). De 5 ori răspunde că nu s-a schimbat nimic (?????), apoi de 5 ori că prima o include pe a doua. Discuţia se încheie, nu poţi repeta o secvenţă de replici chiar la infinit.
O zăpăceşte la nesfărşit cu consultarea şi avizul consultativ. Insistă că ideea de consultare nu obligă la nimic. Corect, dar moderatorii nu sînt pe fază să îi aducă aminte cum vociferau el şi toţi liderii PDL, la suspendarea preşedintelui, că opinia Curţii Constituţionale în urma consultării ei e obligatorie. Susţine, împotriva evidenţei, că textul care prevede desemnarea primului ministru de către preşedinte nu a fost revizuit pentru că e foarte clar.
Temător, depăşit de rolul în care a fost distribuit. Nu are nici un fel de opinie despre pragul electoral, dacă partidul nu a hotărît încă nimic. Nici măcar o opinie evazivă, pur şi simplu nu are opinii, nimic din ce spune nu sună personal. Încearcă să smulgă de la moderatorii TVR recunoaşterea că proiectul de revizuire a Contituţiei nu urmăreşte sporirea puterii preşedintelui. Moderatorii protestează că ei nu au susţinut aşa ceva, jenaţi de penibilul enorm al situaţiei. Poate îi confund