Proprietarul „Primei Case“ executată silit nu este din Bucureşti şi a plătit doar două rate din creditul ce depăşeşete valoarea de 50.000 de euro. În prezent, Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) nu mai are alte dosare de executat. „Fondul de garantare este doar un intermediar între bancă şi Ministerul Finanţelor Publice, motiv pentru care nu vă pot oferi detalii cu privire la tipul locuinţei sau a localităţii de provenienţă a datornicu
Proprietarul „Primei Case“ executată silit nu este din Bucureşti şi a plătit doar două rate din creditul ce depăşeşete valoarea de 50.000 de euro. În prezent, Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) nu mai are alte dosare de executat.
„Fondul de garantare este doar un intermediar între bancă şi Ministerul Finanţelor Publice, motiv pentru care nu vă pot oferi detalii cu privire la tipul locuinţei sau a localităţii de provenienţă a datornicului. Pot să spun că şi-a plătit doar vre-o două rate şi nu a mai putut. Valoarea creditului este de peste 50.000 de euro. Deocamdată nu mai avem în lucru alte dosare ce privesc executarea“, a declarat pentru capital.ro Aurel Şaramet, preşedintele FNGCIMM.
Acesta a anunţat în luna martie că urmează a fi executate silit una sau două case garantate de fond şi că statul pune pe ultimul plan executarea caselor şi încearcă să recupereze banii din alte venituri ale clientului.
Potrivit noilor reglementări introduse recent de Guvern, în cazul executării, creditul rău-platnicului poate fi transferat unui alt client eligibil în programul „Prima Casă“.
Cum se execută „Prima Casă“
Potrivit legii care guvernează programul, creanţele rezultate din garanţiile acordate şi plătite instituţiilor de credit în cadrul „Prima Casă“ sunt creanţe bugetare a căror recuperare prin executare silită se efectuează de Agenţia Naţională de Administr