Datele publicate ieri de Eurostat, care au arătat că Grecia are un deficit mai mare decât se estimase iniţial, au inflamat din nou pieţele externe, cotaţia euro a avut de suferit, iar vocile analiştilor încep tot mai mult să prezică un default de ţară iminent. Peste toate acestea, aproape imediat după publicarea datelor Eurostat, agenţia de rating financiar Moody's a retrogradat ratingul Greciei şi l-a pus-o sub supraveghere. Moody’s a revizuit în scădere, joi, r
Datele publicate ieri de Eurostat, care au arătat că Grecia are un deficit mai mare decât se estimase iniţial, au inflamat din nou pieţele externe, cotaţia euro a avut de suferit, iar vocile analiştilor încep tot mai mult să prezică un default de ţară iminent.
Peste toate acestea, aproape imediat după publicarea datelor Eurostat, agenţia de rating financiar Moody's a retrogradat ratingul Greciei şi l-a pus-o sub supraveghere.
Moody’s a revizuit în scădere, joi, ratingul Greciei, cu o treaptă, de la nivelul "A2" la "A3", şi l-a plasat sub supraveghere în vederea unei posibile retrogradări, ca urmare a riscului semnificativ de stabilizare a datoriilor la un nivel mai ridicat decât cel anticipat.
Presa internaţională începe să ia în serios în calcul un eventual faliment al Greciei, în ciuda sprijinului extern pe care guvernul de la Atena l-a smuls cu greu de la liderii europeni.
Asemenea Lehman Brothers
"Timpul este scurt: Grecia trebuie să plătească datorii de 8,5 miliarde de euro până pe 19 mai, bani pe care nu-i are", scriu jurnaliştii de la Wall Street Journal.
De asemenea, analiştii de la breakingviews.com, un portal care ţine de Reuters, spun că un faliment al Greciei ar fi la nivel statal ce a fost Lehman Brothers pentru bănci.
Un sondaj efectuat de Reuters, la care au participat 50 de economişti, arată că este o probabilitate de 80% ca Grecia să ceară ajuto