Mihai Covaliu e unul dintre cei mai preţuiţi fii ai Braşovului. Născut pe 11 mai 1977, sub Tâmpa, Covaliu este îndrăgostit iremediabil de Braşov. Acesta se alătură campaniei iniţiată de www.evz.ro, "Oraşul de vis", prin care vom afla unde este cel mai bine să trăieşti. Sursa: AgerpresSursa: AgerpresSursa: ReutersSursa: Reuters
1 /.
În primele două săptămâni ale campaniei am descoperit, alături de sportivii Sorin Babii, din Arad, campion olimpic la Seul, în 1988, la tir, şi Narcisa Lecuşanu, din Bacău, hanbdalistă la Oltchim Rm Vîlcea.
"Săream în curţile oamenilor la furat de mere"
Deşi locuieşte acum în Bucureşti, Mihai Covaliu, campion olimpic de la Sidney în proba de sabie, vine cu plăcere în Braşov, oraşul natal, unde trăiesc părinţii săi, fratele, dar mai ales amintirile copilăriei sale.
Cele mai importante titluri câştigate de Covaliu sunt: Aurul la JO de la Sydney (2000) şi bronzul la ediţia de la Beujing (2008). Medalia de aur la CM de la Leipzig (2005), încă una cu echipa de sabie a României la CE (2006). Aur, argint şi două medalii de bronz în finalele de "Cupa Mondială la sabie (2007).
Călit în bătălii şi cu o responsabilitate enormă în acest moment, Covaliu fiind antrenorul lotului naţional, fostul mare campion redevine copil atunci când aude de Braşov. Vorbeşte cu plăcere de vremurile deja apuse şi spune despre Braşov că e un oraş european.
Evz.ro: Mihai, cum a fost copilăria ta?
Mihai Covaliu: Am avut o copilărie frumoasă. Mai ales iernile, în Braşov, erau, ca şi ultimele, cu multă zăpadă. Ne jucam pe stradă, pe lângă blocul în care locuiam. Construiam cazemate şi uitam să mai mergem acasă. Plini de zăpadă, ajungeam într-un final. Eram tot timpul îmbujoraţi şi sănătoşi. Nu îţi era frică să pleci la joacă, să te pierzi pe străzile Braşovului. Nu aveam teamă că ni s-ar fi putut întâmpla ceva, să fim furaţ