Mulţi tineri din ziua de azi fac din job un loc la care trebuie să meargă pentru a-şi câştiga pâinea. Tânăra rezidentă a făcut din tratarea urgenţelor medicale o pasiune.
Roxana Ciolacu este originară din Craiova şi a venit în Timişoara pentru a urma cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara. Singură la părinţi, care la rândul lor lucrează în învăţământ, tânăra a avut o copilărie frumoasă şi lipsită de griji. Tocmai pentru a se obişnui cu greutăţile vieţii a ales Timişoara ca şi oraş al studiilor universitare.
O facultate grea
„De obicei copiii singuri la părinţi au mai puţine responsabilităţi. Am vrut să fac facultatea în altă parte. Am ales să vin la Timişoara pentru a fi departe de părinţi pentru a mă obişnui cu responsabilităţile”, a spus Roxana. Primele zile în Timişoara nu au fost cele mai plăcute. „Am ajuns cu un tren de şase dimineaţa, într-o sâmbătă ploioasă şi rece. Era cu trei luni înainte de admitere, oraşul era pustiu şi a fost o imagine cam sumbră”, şi-a amintit tânăra. În scurt timp lucrurile s-au îmbunătăţit, Roxana şi-a făcut prieteni şi s-a obişnuit cu oraşul. Intrată la facultatea de medicină, Roxana s-a văzut dintr-o dată cu un volum de materie mult mai mare decât în liceu, unde era mai puţin de învăţat. „Dacă în liceu aveam un număr de pagini limitat de învăţat, în facultate era de 10 ori mai mult. Mi s-a părut mult, dar mi-a plăcut”, a spus medicul.
Întrebată dacă mitul conform căruia examenele se plătesc la medicină şi mulţi profesori sunt depăşiţi, Roxana a raspuns simplu: „Am auzit tot felul de discuţii, dar nu m-am confruntat niciodată cu aşa ceva”. După terminarea facultăţii, tânăra a devenit medic rezident dorind să se specializeze pe Medicină de Urgenţă. „Pentru rezidenţiat a fost mult de învăţat într-un timp scurt. A fost o conjunctură bună. Am avut şansa să îmi a