Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) a cerut public, începând cu anul 2005 şi până în prezent, intervenţia CSAT şi a Parlamentului, pentru a investiga modul în care este condus Institutul Cantacuzino, apreciind că producţia de vaccinuri este o problemă de securitate naţională şi doar în al doilea rând o problemă economică, informează un comunicat remis redacţiei.
AOAR constată că, deşi problematica cu care s-a confruntat Institutul Cantacuzino a ajuns în spaţiul public, Ministerul Sănătăţii nu este capabil să ia deciziile care se impun pentru a asigura reluarea producţiei de vaccinuri, facilitând astfel importul acestor produse, în condiţiile în care bugetul sănătăţii nu este capabil să asigure furnizarea de medicamente şi servicii medicale populaţiei, decât prin amânarea la plată a acestora cu 210 zile.
AOAR cere Primului Ministru să dispună imediat măsurile ce se impun pentru a stopa activitatea antinaţională a unor funcţionari publici plătiţi pentru a asigura, în cât mai bune condiţii, prevenirea îmbolnăvirii populaţiei şi care, prin acţiunile lor, afectează realizarea unei producţii minime şi insuficiente de vaccinuri.
F. A. Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) a cerut public, începând cu anul 2005 şi până în prezent, intervenţia CSAT şi a Parlamentului, pentru a investiga modul în care este condus Institutul Cantacuzino, apreciind că producţia de vaccinuri este o problemă de securitate naţională şi doar în al doilea rând o problemă economică, informează un comunicat remis redacţiei.
AOAR constată că, deşi problematica cu care s-a confruntat Institutul Cantacuzino a ajuns în spaţiul public, Ministerul Sănătăţii nu este capabil să ia deciziile care se impun pentru a asigura reluarea producţiei de vaccinuri, facilitând astfel importul acestor produse, în condiţiile în care bugetul sănătăţii nu este capabil să asigu