Aplicarea Solvency II va fi o mare provocare pentru asigurători în condiţiile în care timpul până la implementarea acestuia nu mai este unul aşa de mare, a declarat ieri Cornelia Coman, director general ING Asigurări de Viaţă, în cadrul unui seminar de specialitate.
Potrivit acesteia, Solvency II este un proiect al companiilor de asigurări care trebuie să conştientizeze faptul că "nu este vorba de cum măsurăm riscurile, ci mai degrabă trebuie să înţelegem riscurile şi să luăm măsuri eficiente în acest sens. În acest context, Solvency II va fi o mare provocare pentru asigurători'', a subliniat Cornelia Coman, care este şi vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).
SOLVENCY II este unul dintre cele mai importante proiecte de directivă ale Uniunii Europene, care urmează a fi implementat integral până la sfârşitul lui 2012.
Dorindu-se a fi un adevărat instrument de control al riscurilor, acest sistem impune companiilor de asigurări limite de solvabilitate, ţinând cont, în acelaşi timp, de metodele necesare de management al riscurilor.
Pentru o mai bună informare şi pentru a înţelege aplicarea directivei europene, Cornelia Coman a lansat o invitaţie asigurătorilor de a stabili întâlniri periodice, alături de CSA, în cadrul cărora să se discute aspectele legate de Solvency II. "Mi-aş dori să începem să avem întâlniri lunare, cu asigurătorii, în cadrul UNSAR, să ni se alăture bineînţeles şi CSA, unde să luăm şi să analizăm capitol cu capitol Solvency II tocmai pentru a stabili un limbaj comun pe care să-l folosim în piaţa asigurărilor. Este foarte important ca asigurătorii să înţeleagă corect acest aspect'', a subliniat Coman.
Pe de altă parte, potrivit lui Paul Mitroi, director general al Direcţiei Generale Reglementări şi Implementare Solvabilitate, din cadrul CSA, termenul de implemen