La noi, adesea, inginerii sînt priviţi cu o uşoară condescendenţă. Mai ales cei care au intrat în presă, în cultură,în domenii care, îndeobşte, nu sînt rezervate inginerilor. ‘Telectualii subţiri văd în ingineri nişte persoane cam limitate, lipsite de subtilitate, gîndind “mecanic”, inapte pentru accesul la fineţuri. S-au făcut multe glume pe tema asta, a inginerului român. E drept, industrializarea forţată de pînă în 89 a dus şi la o inginerizare forţată a societăţii. În plus, la Politehnică sau la Construcţii era concurenţa mai mică, se intra cu medii nu foarte mari.Era mai comod şi mai uşor să intri la Poli decît, să zicem, la Medicină. Dacă sînteţi inginer, nu o luaţi personal, am nişte prieteni minunaţi care sînt ingineri, ba la Caţavencu, ba la Divertis. Umorul românesc a cam fost făcut de nişte oameni cu diplome de ingineri la bază. Asta ca o paranteză.
Mai jos vă prezint o performanţă a unor ingineri germani, performanţă de-a dreptul acrobatică, dătătoare de emoţii. De fapt, e vorba de nişte ingineri care, şi ei, au intrat în show biz.
La noi, adesea, inginerii sînt priviţi cu o uşoară condescendenţă. Mai ales cei care au intrat în presă, în cultură,în domenii care, îndeobşte, nu sînt rezervate inginerilor. ‘Telectualii subţiri văd în ingineri nişte persoane cam limitate, lipsite de subtilitate, gîndind “mecanic”, inapte pentru accesul la fineţuri. S-au făcut multe glume pe tema asta, a inginerului român. E drept, industrializarea forţată de pînă în 89 a dus şi la o inginerizare forţată a societăţii. În plus, la Politehnică sau la Construcţii era concurenţa mai mică, se intra cu medii nu foarte mari.Era mai comod şi mai uşor să intri la Poli decît, să zicem, la Medicină. Dacă sînteţi inginer, nu o luaţi personal, am nişte prieteni minunaţi care sînt ingineri, ba la Caţavencu, ba la Divertis. Umorul românesc a cam fost făcut de nişte