La 39 de ani, bucătarul japonez pregăteşte specialităţi tradiţionale din Ţara Soarelui, în restaurantul pe care l-a deschis pe Centrul Vechi
Masamitsu Kosai s-a îndrăgostit de Târgovişte prin soţia sa, Mădălina, pe care a cunoscut-o în Japonia, acum şase ani. „Pe Mădălina am întâlnit-o prima oară într-un bar din Okayama, unde a venit cu mai multe prietene, după programul de la serviciu. Era prin 2004. Din păcate, atunci nu am reuşit să stăm de vorbă, pentru că erau prea mulţi clienţi. În 2006 am reîntâlnit-o. La prima vedere nu ştiam de unde o cunosc, o remarcasem pentru că mi s-a părut foarte frumoasă. Ulterior am descoperit că aveam prieteni comuni, fără să ne dăm seama. Având acelaşi grup de prieteni am reuşit să ne cunoaştem mai bine”, îşi aminteşte bărbatul. Dragostea a fost puternică şi după numai o jumătate de an s-au căsătorit. „Pe 1 octombrie ne-am căsătorit. Anul următor am venit în România ca să-i cunosc părinţii. Când ajuns aici m-am gândit că aşa era şi Japonia când m-am născut eu, imagine pe care o am din poveştile părinţilor. Mi s-a părut o ţară frumoasă pentru că are multe forme de relief”, mărturiseşte Masamitsu.
A deschis un restaurant pentru toate buzunarele
În 2008 a plecat înapoi în Japonia, împreună cu soţia sa şi s-au întors anul trecut. Începând cu luna februarie 2010, găteşte specialităţi tradiţionale japoneze pentru târgovişteni. „Eu şi Mădălina ne-am gândit să ne deschidem acest restaurant pentru că eu nu aveam unde să mă angajez, neştiind limba. Pregătesc specialităţi tadiţionale japoneze din soia şi pui, la preţuri accesibile. Vreau ca toată lumea să-şi permită să mânânce la restaurantul nostru. Produsele le aducem din Japonia, prin Austria”, spune japonezul. Pasiunea pentru bucătărie şi-a descoperit-o la vârsta de 20 de ani. “Am fost cu prietenii la masă, la un restaurant, din Okayama, unde am locuit de la opt ani.