-N-a stiut sa nasca, imi explica.
-Dar, sa vedem fisa. Are cinci avorturi la activ, ce mai voia?
-Un copil sanatos, am inghitit raspunsul.
-Si ce studii are mama?
-Medii, banuiesc.
-Pai si dupa atatia ani de studii cati am eu vine sa ma conteste? Stiti, eu lucrez si aici, si la clinica particulara si mai si predau. Uneori in engleza! Dupa atatea, credeti ca mai pot fi responsabila pentru fiecare caz in parte?
-Eu stiu, doamna doctor?
Sef al unei clinici de Obstetrica. Profesor. Superior ierarhic al unui medic acuzat de doua mame ca nu le-ar fi acordat ajutorul la nastere. Diagnosticul copiilor: tetrapareza spastica. Handicap sever. Doamna doctor isi continua pledoaria pentru subalterna.
-Are si doi copii, socrii au murit, trebuie sa-i creasca singura, cu sotul. Ii e greu si ei sa se descurce cu toate.
Cele de mai sus nu se intampla la CF2, ci intr-un alt mare spital bucurestean. Nu e fictiune, ci explicatii cu camera inchisa. Au trecut doi ani si-or sa mai treaca. N-o sa uit nici copiii, nici seninatatea explicatiilor unui medic, unui profesor. La spitalul stirilor de zilele astea, unei prietene i-a cerut o asistenta un ketonal pentru o pacienta dintr-un salon alaturat. Spitalul n-avea.
Mama mea si prietena cea mai buna fac parte din sistemul sanitar romanesc. Am vazut de-a lungul anilor truda uneia si formarea celeilalte. Am cunoscut medici care merita mai mult decat le vom putea oferi vreodata. Totusi, efortul celor din acest paragraf umple doar un salon. Restul Spitalului, la stiri si in drame personale.
Acesta nu este un indemn la violenta, ci un text pentru Alexandra si toate cazurile cate le stim. Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
-N-a stiut sa nasca, imi explica.
-Dar, sa vedem fisa. Are cinci avorturi la activ, ce mai voia?
-Un copil sanatos, am inghitit raspunsul.
-Si ce st