Duke Ellington Orchestra revine, după şase ani, la Bucureşti, pentru a servi melomanilor strânşi la Sala Palatului, la 25 aprilie, o nouă porţie de jazz de cea mai bună calitate.
Big-bandul de ale cărui alcătuire şi mărire se face "vinovat" ducele jazzului, aşa cum a fost numit Ellington, se numără nu doar printre cele mai longevive orchestre ale genului, ci şi printre cele mai influente. Înfiinţat în 1923, iniţial sub numele de The Washingtonians, band-ul este alcătuit din 16 instrumentişti, printre care şi trompetistul Barrie Lee Hall, un veteran al orchestrei.
Compozitor, pianist şi dirijor, Edward Kennedy "Duke" Ellington nu şi-a abandonat orchestra niciodată în cei 51 de ani de activitate, până în 1974, când a trecut în nefiinţă. Bagheta a fost preluată de fiul său, Mercer Ellington, care a condus band-ul până în 1996. Atunci, moartea lui Mercer a însemnat şi dizolvarea orchestrei.
Muzicienii lui Duke nu au lipsit însă mult de pe marile scene ale lumii, deoarece, câţiva ani mai târziu, Paul, fiul cel mic al lui Mercer şi administrator al averii lăsate de bunicul său celebru, a reînfiinţat Duke Ellington Orchestra.
Paul Mercer Ellington este cel care va dirija orchestra ce a scris istorie muzicală şi pe scena Sălii Palatului din Bucureşti. Sub bagheta lui cântă atât tineri interpreţi, cât şi veterani ai vechii trupe conduse de bunicul şi de tatăl său.
Bucureşti este un oraş special pe harta concertelor susţinute de band-ul Duke Ellington. Special, pentru că aici muzicienii o vor reîntâlni şi o vor susţine instrumental pe Aura Urziceanu, solistă care şi-a făcut debutul la Carnegie Hall din New York, în 1972, alături de Duke Ellington şi orchestra sa. O altă surpriză a concertului extraordinar Duke Ellington Orchestra de la 25 aprilie va fi o premieră: duelul muzical dintre Johnny Răducanu şi muzicie