Trei cutite in partea dreapta a farfuriei, trei furculite in partea stanga si alte doua lingurite in fata ei, impreuna cu tot atatea pahare. Sunt prea multe tacamuri pentru tine? Vrei sa pastrezi eticheta la un pranz pretentios sau o cina foarte importanta si nu stii cum?
Hubpages.com iti ofera un ghid al bunelor maniere la o astfel de masa, cu care te confrunti de multe ori si de fiecare data gasesti scuze pentru ca nu stii exact cum sa te comporti si care sunt regulile nescrise ale unei astfel de intalniri.
Uneori, o astfel de masa nu este o simpla gustare, ci un prilej important, o masa de afaceri, o intalnire profesionala unde vrei sa faci impresie buna. Poate fi un prilej de a consolida o relatie importanta sau de a obtine o slujba si ai nevoie sa pastrezi eticheta.
Si daca ai plecat tarziu de la birou si nu crezi ca vei ajunge la timp, telefoneaza si anunta partenerii tai de masa ca vei intarzia. Daca dimpotriva, tu esti cel care asteapta, acorda-i partenerului 15 minute pentru a ajunge la timp. Dupa acest interval, il poti suna pentru a sti daca servesti masa singur.
Odata inceputa masa, aseaza pe genunchi servetelul de pe masa in asa fel incat frimiturile sau chiar mancarea sa nu iti murdareasca hainele. Nu uita ca atunci cand te ridici de la masa sa strangi servetelul si sa il asezi in partea ta dreapta.
Daca esti fumator, intreaba mai intai daca se poate fuma la masa, pentru a nu deranja. Nu pierde numarul paharelor consumate. Nu vei face o impresie prea buna daca vei fi servita o data la cateva minute cu cate un pahar de bautura.
Nu comanda in functie de pret
Evita sa comanzi in functie de pret. Nu vei castiga nimic daca vei comanda tot ce este mai scump. Poti sa lasi gazda sa comande prima si, pentru a-ti pastra eticheta, poti comanda ceva similar. Daca intrebi chelnerul car