Politiciana de extremă dreapta explică pentru „Adevărul“ de ce nu-i plac birocraţii de la Bruxelles şi de ce se tem austriecii de imigranţi. „Casnica“ din Salzburg, candidată la preşedinţie din partea Partidului Libertăţii, dă vina pe bandele din Est pentru creşterea infracţionalităţii în Austria.
Mai citeşte şi:
România, în programul extremiştilor din Jobbik
„Adevărul": Aveţi o biografie mai puţin obişnuită pentru un politician. Sunteţi mamă a 10 copii, vă declaraţi de profesie casnică şi consideraţi că feminismul este o cale greşită. Ce şanse aveţi la alegerile prezidenţiale şi cum speraţi să atrageţi voturile susţinătorilor ale căror partide nu au un candidat propriu?
Barbara Rosenkranz: Într-o democraţie este important ca oamenii să aibă posibilitatea de a alege dintre candidaţi diferiţi ca structură şi mesaj. ÖVP (Partidul Popular Austriac) nu a venit cu niciun candidat pentru alegerile prezidenţiale, pentru a nu pune în pericol o coaliţie guvernamentală şi aşa destul de fragilă. Din acest motiv, FPÖ (Partidul Libertăţii) s-a simţit responsabil pentru a oferi o alternativă celor care nu se simt reprezentaţi de candidatul SPÖ (Partidul Social-Democrat), Heinz Fischer - actualul preşedinte -, un socialist convins. În timpul campaniei electorale, am descoperit că foarte mulţi alegători, şi nu neapărat susţinători ai FPÖ, împărtăşesc dorinţa mea de a fi o avocată a poporului, dacă voi fi aleasă.
Vreau să fiu portavocea celor care nu prea sunt ascultaţi de către politicieni. De aceea, cred că Hofburg (sediul oficial al preşedintelui Austriei) ar trebui să fie deschis zilnic cetăţenilor şi nevoilor lor. Cât despre feminism, criticile mele se referă la faptul că acest curent pune bărbaţii şi femeile, precum şi mamele, şi copiii, pe poziţii antagonice. Pentru mine egalitatea de şanse între sexe este o prioritate, dar chestiunea nu po