Adolescentele de la Corul Symbol din Bucureşti i-au încântat pe slătineni cu melodii bisericceşti, iar surpriza evenimentului a fost imnul Slatinei.
Holul de onoare al Muzeului Judeţean Olt a avut oaspeţi de seamă de Sfântu Gheorghe. Corul Symbol din Bucureşti a oferit un spectacol de excepţie sub bagheta dirijorului oltean Jean Lupu. Înainte de a le cânta „Hristos a Înviat“ spectatorilor, maestrul Jean Lupu a adresat câteva cuvinte slătinenilor. „Oriunde în România, şi mai ales în Bucureşti, sunt mândru că sunt oltean. După 34 de ani ca bucureştean mi-e şi mai dragă folosirea perfectului simplu şi încă mă mai recomand Jean Lupu de la Slatina“, a precizat dirijorul. Adolescente de 16 ani, îmbrăcate în costume populare, cu părul împletit şi cu feţe blânde le-au făcut o surpriză feţelor bisericeşti prezente la eveniment dar şi oamenilor simpli. Rugăciunea „Tatăl nostru“, cântată de Corul Symbol i-a încântat pe spectatori. De departe, surpriza spectacolului a fost imnului Slatinei, cântat de Sf Gheorghe care este patronul spiritual al oraşului. „În acest fel petrecem o seară frumoasă şi liniştită. Sunt minunate fetele“, a spus Doina Popa, de 37 ani.
70 de ani de viaţă şi 50 de carieră
Maestrul Jean Lupu, dirijorul corului Symbol din Bucureşti este de ieri cetăţean de onoare al judeţului Olt. Distincţia i-a fost acordată cu prilejul aniversării vârstei de 70 de ani şi a împlinirii a 50 de ani de carieră. Jean Lupu s-a născut la 7 martie 1940 în comuna Brâncoveni, într-o familie de ţărani. „Doresc însă ca oltenii mei să ştie că cele mai dragi locuri inimii mele rămân satul Văleni, nu altul mai vestit, ci cătunul aparţinător comunei Brâncoveni, cuibul copilăriei mele, şi sala de festivităţi a Liceului „Radu Greceanu”, a declarat maestrul Jean Lupu.
Seria manifestărilor organizate cu prilejul zilei de Sf Gheorghe a continuat şi ast