Tânărul băimărean s-a îndrăgostit de electronică de mic, iar acum a devenit unul dintre cei mai apreciaţi studenţi în domeniu, fiind chiar premiat pentru realizările sale.
„Aveam un prieten foarte bun, care avea acasă calculator. În timpurile acelea era aproape de neimaginat să ai un calculator, astfel că mare parte din timp mi-o petreceam la el acasă", povesteşte tânărul. Câţiva ani mai târziu, Andrei a început să ia în serios electronica, după ce a descoperit la un coleg de clasă un „licurici" electronic, realizat manual, şi o serie de reviste de specialitate. „Prima realizare în domeniul electronicii a fost un radio. Înainte să mă pun pe treabă, îmi amintesc că citisem «Electronica ABC» şi câteva reviste «Tehnium». Cu piese dintr-un radio defect, o cască de telefon şi un fir din cupru am reuşit să realizez un radio fără baterii. Prindeam Radio România Actualităţi", mărturiseşte Andrei.
Proiecte electronice de succes
După ce a prins gustul primelor „invenţii", a început să realizeze adevărate proiecte în electronică, alături de colegii din facultate. „Primul proiect cu care am participat la concursul studenţesc «NordTech», care a avut loc în 2008, a fost ceasul cu efect de hologramă. Mecanismul se bazează pe o iluzie optică, generată de şapte leduri comandate de un microcontroler, tot ansamblul fiind montat pe axul unui motor. Practic, omul vede un ceas cu afişaj digital semitransparent", explică studentul.
Cel mai reuşit proiect realizat de el a fost premiat în urmă cu doar câteva luni şi constă într-un sistem care este controlat de un calculator şi poate desena sau scrie pe diferite suporturi. Proiectul a fost premiat cu locul II în cadrul secţiunii Hardware din cadrul concursului studenţesc „NordTech" din 2009.
Nu abandonează proiectele
Chiar dacă anul acesta termină cursurile universităţii, Andrei