La o săptămână după ce Amelia Antoniu, prim-solista de la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian", şi Alice Roxana Preda au intrat în comă la Spitalul CF 2, autorităţile au intrat „în priză".
Marius Savu, directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti, a contactat deja toţi managerii de la cele 18 unităţi medicale pe care le coordonează şi le-a spus să acorde o atenţie sporită metodelor de sterilizare.
Mai citeşte şi:
Când comisiile de evaluare îşi bat joc de persoanele cu handicap
„Le-am spus să fie cu ochii-n patru la tot ce se întâmplă. Nu am avut niciun fel de probleme financiare grave, aşa că ar trebui să se respecte toate protocoalele de la blocul operator. La Spitalul CF 2, care este în subordinea Ministerului Transporturilor, aveau probleme cu aprovizionarea de substanţe de igienizare. Unităţile medicale pe care le coordonăm noi au tot ce le trebuie", a declarat, pentru „Adevărul", Marius Savu.
Ministerul Sănătăţii a emis, în urmă cu cinci zile, un proiect de hotărâre de Guvern prin care managementul a 373 de spitale din toată ţara va fi transferat către administraţiile publice locale.
Iniţiatorii proiectului susţin că este necesară această schimbare pentru ca decizia să fie luată cât mai aproape de comunitate.
ATENTAT LA SĂNĂTATE: Spitalul CFR din Timişoara a rămas înţepenit în Epoca de Aur
Schimbări de management
De asemenea, rolul managerilor care controlează tot ce mişcă în unităţile medicale va fi luat de consilii de administraţie formate din şase persoane. „Două vor fi numite de minister, două de consiliile judeţene, una de primar şi una de facultatea de medicină din oraşul respectiv, unde este cazul. Aceste consilii nu vor mai avea doar rol consultativ în luarea deciziilor administrative, ci ele vor hotărî cheltuirea bugetului şi car