La început am crezut că dialogurile transatlantice dăunează grav prieteniei, nu pe motiv că ochii care nu se văd se uită, ci din cauză că ne raportăm la surse de informare diferite. În plus, atunci cînd ești plecat din țară ești oarecum influențat și de ceea ce se întîmplă în jurul tău, cu atît mai mult dacă îți duci viața într-un mediu universitar.
Ei bine, m-am înșelat, din fericire. Dialogul româno-american inițiat, cu cîțiva ani în urmă pe e-mail, în variantă feminină, mă face să cred că ar putea sta cu succes la baza unei cărți în care nu numai viața românilor ar fi personaj principal. Iar la ultimul mesaj, sosit recent, încă mă mai gîndesc, și n-am fost în stare să dau răspuns.
Bref, Oti îmi scrie despre Vogue, numărul care apare în mai, și care are un subiect generos: femei realizate. Spun generos, gîndindu-mă cîte lucruri se pot scrie despre femeile realizate. Din buchetul de șase feminine prezentate de revistă, una e șefa (Sheryl Sandberg, COO) de la Facebook. Cică ar fi plecat de la Harvard, unde își finaliza un master în BA și unde conducător de teză îi era Larry Summers (desigur, politician, actualmente președintele National Economic Council și membru White House Economic Team). În timpul administrației Clinton, tipul a fost ministru de finante (sau Secretary of Treasury, cum spun americanii). Cam pe atunci a chemat-o pe studenta Sheryl să lucreze la Casa Albă. Nu știu dacă Sheryl servea cafeaua dimineața cu celebra stagiară Monica, dar asta nici nu este important. Cert este că după ce scandalul Lewinsky a zguduit puternic nu numai căsnicia soților Clinton, ci și statutul de președinte al lui Bill Clinton, iar democrații s-au văzut trimiși pe banca de rezerve a politicii, Sheryl a ajuns, biata de ea, să lucreze în IT undeva prin Silicon Valley (un loc care are oarecare legături cu celebrul ”goagăl” vanghelian). Oti bănuiește că Sheryl a fos