Cadrele didactice lucrează cot la cot cu copiii lor în facultăţile din Timişoara. Universitarii din Timişoara nu fac excepţie când vine vorba de nepotism. Predatul la catedre se face în familie, iar profesorii spun că totul este firesc.
Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Timişoara este renumită, printre altele, pentru relaţiile de familie existente între angajaţi. Exemplul este dat chiar de rectorul Ştefan Drăgulescu (67 de ani), care conduce Universitatea „Victor Babeş" din anul 1992.
Totodată, Ştefan Drăgulescu este şeful Catedrei de Cardiologie şi directorul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara. Fiica rectorului, Denise Aurora Drăgulescu, este subalterna tatălui ei în instituţiile mai sus enumerate.
Şeful UMF Timişoara spune că poziţia sa nu a avantajat-o în niciun fel pe Denise Drăgulescu. „Nu a beneficiat de niciun avantaj pentru că este fiica mea. Ba chiar a fost exmatriculată de la doctorat pentru că nu şi‑a îndeplinit îndatoririle şi a trebuit să se reînscrie. Sunt lucruri care trebuie respectate, atât timp cât se ţine cont de criteriile de promovare", a mai spus cardiologul. În schimb, fiica rectorului,
Denise Drăgulescu, a evitat să răspundă la întrebările reporterilor „Adevărul" privind nepotismele din instituţii.
Părinţi exigenţi
Rectorul UMF Timişoara susţine că fiica sa nu a fost privilegiată. „Ea este un simplu asistent universitar, în faţa ei promovând alţii. Am păstrat întotdeauna şi în totalitate şanse egale între toţi candidaţii. Doar întâmplarea face că e fiica mea. Dacă nu era, cred că promova mai repede", a spus rectorul Drăgulescu.
La Universitatea Politehnică, fiul şi fiica rectorului Nicolae Robu, Raul şi Andreea, sunt asistenţi la Departamentul de Automatică şi Informatică Aplicată. Rectorul consideră că profesorii nu trebuie judecaţi după gradul de rudenie, ci după câ