ALINA DUMITRU (categoria 48 de kg) a fost prima care a lovit. A luat medalia de aur după ce a dat de pământ, rând pe rând, cu Lisa Kearney (Irlanda), cu Van Snick (Belgia) şi cu Oiana Blanco (Spania), în semifinală. Ultima luptă a încheiat-o spectaculos, cu un ippon, în faţa unguroaicei Eva Csernoviczki, când mai erau 35 de secunde din luptă. A devenit, astfel, pentru a şasea oară campioană europeană.
OANA CĂPRIORIU (categoria 57 de kg) nu s-a lăsat mai prejos şi a reuşit să ia, în premieră pentru sportivă, medalia de aur. Le-a învins pe Hannah Brueck (Germania) şi pe Rogic Jovana (Serbia), după care, în semifinale, a trecut de Giulia Quintavalle (Italia). În finală, Oana s-a impus în faţa austriacei Sabrina Filzmoser.
Din păcate, la individual băieţi situaţia nu s-a repetat. Costel Dănculea (73 kg) şi Marian Halas (81 kg) au ratat şi semifinalele, fiind învinşi de olandezul Dex Elmont, în 31 de secunde, respectiv, Sirazhudin Magomedov, din Rusia.
În schimb, pe echipe, judoka din România au reuşit o mare performanţă, având în vedere valoarea celor 12 participante, începând cu Georgia, de altfel, campioană europeană, Franţa şi Rusia. Astfel, cei cinci sportivi, Dan Fâşie (66 kg, legitimat la Dinamo şi Liberty Oradea), Costel Dănculea (73 kg, Liberty), Marian Halas (81 kg, Liberty), Valentin Radu (90 kg, Dinamo) şi Daniel Bratu (plus 90 kg, Dinamo), au reuşit să ducă România pe locul al treilea, la egalitate cu Rusia. Primele două trepte ale podiumului au fost ocupate de Georgia, respectiv, Franţa.
Echipa de judo masculin aRomâniei a reuşit performanţa în urma victoriilor cu Moldova şI cu Italia, după ce pierduseră, iniţial, în faţa Poloniei.
Premierul Vladimir Putin, sosit la Viena pentru ultimele două zile ale competiţiei (22 - 25 aprilie), a fost cel care a premiat echipa Rusiei, clasată pe locul al treilea, la egalitate cu