Rezultatele de excepţie la concursuri şi olimpiade, dar şi timpul dedicat studiului o fac pe tânără să fie una dintre elevii de nota 10 ai Banatului. Formulele chimice, substanţele de tot felul, reacţiile ciudate şi schemele care explică aproape tot ce se întamplă în jurul ei, acestea au fost lucrurile cu care Denisa a crescut.
Mama ei este chimist şi tânăra profita de orice ocazie să o viziteze la muncă pentru a o urmări în timp ce îşi făcea treaba. „Când eram mică, mergeam foarte des la ea în laborator şi mi-a plăcut mereu să o văd lucrând. Totuşi, mama nu mi-a impus să mă orientez spre domeniul ei”, a povestit eleva.
Primul contact serios cu chimia, cel din şcoala generală, nu a impresionat-o foarte tare pe Denisa, primele ore de chimie la liceu fiind cele care au atras-o. „Este impresionant să vezi cum din două substanţe incolore iese una colorată şi apoi, încet, încet, devii curios să vezi ce se întâmplă de fapt acolo. Se întâmplă lucruri interesante, vezi altfel ce se întâmplă în jur, cum apar anumite lucruri. În plus, avem şi o dirigintă, profesoară de chimie deosebită”, a spus tânăra.
Rezultate şi planuri
Încă din primul an de liceu, Denisa a acceptat orice provocare ce implica formule sau combinaţii de substanţe. Aşa că s-a înscris la mai toate concursurile şi olimpiadele la care putea să participe. De acolo s-a întors cu premii importante la nivel regional şi mai apoi cu premii la fel de importante de talie internaţională. „La olimpiadele judeţene particip în fiecare an”, a confirmat eleva. Pe raftul cu diplome a aşezat şi locul trei de la concursul internaţional „Alipa Adria“, unde şi-a verficat toate cunoştiinţele de chimie dobândite până atunci.
Acum, numai ce a terminat un aparat care face ozon, un proiect la care a lucrat împreună cu o colegă a ei şi care le-a adus locul întâi la sesiunea de comunicări „Chimia,