Mulţi dintre craiovenii care s-au hotărât ca din acest an să-şi instaleze centrală de apartament s-au trezit că nu pot primi aprobarea asociaţiei de proprietari şi a Regiei Autonome de Termoficare (RATf), pentru că blocul în care locuiesc face parte dintr-una din zonele unitare de încălzire.
Prin urmare, refuzul cererilor a iscat certuri mai ales la nivelul asociaţiilor, deoarece oamenii consideră că le este încălcat dreptul de a dispune de proprietatea lor.
„Am observat cu ocazia participării la adunările generale că a apărut o problemă nouă. Oamenii se scandalizează, pentru că, odată cu oprirea căldurii, vor să se debranşeze de la Termoficare şi să treacă pe altă sursă de căldură. Dar cererile lor au fost respinse şi nu pot primi nici acordul asociaţiei. Nu au dat importanţă proiectului pentru stabilirea zonelor unitare de încălzire şi acum sunt dependenţi de furnizorul de energie termică. Nu ştiu dacă mai au vreo portiţă de ieşire“, a spus Dan Remus, preşedintele UJALP Dolj
Regia de Termoficare a primit 15 cereri de debranşare.
„Cei care vor să se debranşeze depun o scrisoare de intenţie la noi. Aceasta este studiată şi, dacă blocul în care locuieşte solicitantul se află în afara zonei unitare, Regia nu are nimic de contestat, cu condiţia să îndeplinească şi celelalte elemente. În caz contrar, cererea va fi refuzată. Cei care se debranşează fără a ţine seama de normele în vigoare comit o infracţiune. Până în prezent, am primit 15 cereri, prin care mai mulţi craioveni îşi exprimă dorinţa de a renunţa la sistemul centralizat de încălzire“, a declarat Nicolae Degeratu, director tehnic în cadrul RATf. Craiova.
Debranşare cu cântec
Abonaţii Termoficării mai au o şansă de a beneficia în propria locuinţă de sursa de căldură pe care o doresc, fie că este o centrală pe gaze sau energie electrică sau altă metodă de încălzire, fără