''Problema costurilor mai ridicate din agricultura românească nu poate fi rezolvată decât prin investiţii pe termen lung''
Olteanu: Nivelul actual al subvenţiilor nu va reduce decalajul de competitivitate dintre România şi UE
''Agricultorul român primeşte puţin peste 100 de euro pe suprafaţă, iar cel european are aproximativ 400 de euro''
Subvenţiile nu vor reduce decalajul de competitivitate dintre România şi alte ţări ale Uniunii Europene, ci doar vor ajuta fermierii să facă faţă acestuia, pentru o perioadă, a declarat, vineri, comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, citat de Mediafax.
Potrivit acestuia, problema costurilor mai ridicate din agricultura românească, comparativ cu alte ţări UE, nu poate fi rezolvată decât prin investiţii pe termen lung, nu prin subvenţii. În acelaşi timp, acesta a mai spus că organizaţiile de producători vor avea un rol vital, şi nu doar din perspectiva sindicală, ci mai ales din cea economică. ''Fără organizaţii ale producătorilor puternice şi competitive nu va exista agricultură competitivă", a adăugat comisarul european în conferinţa organizată la Bucureşti.
În acest context, Costel Olteanu, preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatelor cu Capital Privat din România (UNPCPR) consideră că nivelul actual al subvenţiilor nu va reduce decalajul de competitivitate dintre ţara noastră şi alte state din Uniunea Europeană. '' Nivelul actual al subvenţiilor nu ne va duce la reducerea decalajului de competitivitate dintre România şi Uniunea Europeană, dacă am vorbi de acelaşi nivel şi noi am putea deveni competitivi'', a declarat pentru Curierul Naţional, Costel Olteanu.
''Subvenţiile nu se dau la timp şi de regulă nu-şi mai ating scopul''
Preşedintele UNPCPR susţine faptul că este nevoie de investiţii în agricultură, acesta subliniind faptul că investiţiile pe termen lu