A urmat Facultatea de Psihologie, însă întotdeauna şi-a dorit să fie poliţist pentru a avea ocazia să lucreze cu cât mai mulţi oameni.
După absolvirea Facultăţii de Socio- Psihologie din cadrul Universităţii Bucureşti, s-a angajat ca psiho- terapeut la şcoli speciale în oraşul său natal, Râmnicu Sărat. Însă la un moment dat s-a hotărât să participe la un simpozion de psihologie şi criminalistică, invitată de către un profesor pe care îl cunoştea încă din timpul facultăţii.
„Atunci comandantul poliţiei din Râmnicu Sărat făcea o lucrare de doctorat în care vroia să dezvolte o idee de amprentă psihologică, psiho-criminalistică. Dânsul se confruntase cu foarte multe cazuri şi a constatat că l-ar ajuta foarte mult în cauzele cu autori neidentificaţi dacă scena crimei, locul infracţiunii i-ar spune şi mai multe despre personalitatea subiectului", îşi aminteşte Magda Spiridon.
Acela a fost momentul în care Magda şi-a manifestat interesul pentru o astfel de lucrare şi a început să colaboreze cu comandantul poliţiei din Râmnicu Sărat. A început să facă studii, să meargă pe la penitenciare şi s-a hotărât să urmeze Academia de Poliţie. A fost cooptată la Serviciul de Omoruri, unde a lucrat timp de trei ani.
După ce a absolvit Academia de Poliţie a fost încadrată la Serviciul Criminalistic. „Iniţial am avut un şoc, dar mi-a plăcut foarte mult criminalistica şi am început să merg să fac cercetări la faţa locului cu trusa, de la furturi de găini până la omoruri şi am avut ceva rezultate", ne- a spus comisarul.
Impactul cu această activitate nu a fost uşor pentru că uneori s-a lovit şi de preconcepţii şi chiar de cazuri care nu au fost tocmai uşor de cercetat. „Nu a fost uşor, a fost un impact şi pentru mine, cât şi pentru colegii mei, majoritatea bărbaţi. La acel moment femei în poliţie erau doar cele de la ghişeu, de la Evidenţa Populaţiei. Însă munc