Trei doctori de la medicină internă din cadrul Spitalului CF 2 au fost demişi, luni, 26 aprilie, după ce a fost destituit şi şeful secţiei de obstetrică-ginecologie. Demiterea lor vine după cea de vineri a şefului spitalului CF2. Acesta a fost schimbat din funcţie în urma agravării stării de sănătate a două paciente, din cauza unor infecţii pe care le-au luat din spital. "Neraportarea cazurilor de infecţii este problema spitalelor din România", spune la RFI doctorul conferenţiar Alexandru Rafila (foto).
Trei doctori de la medicină internă din cadrul Spitalului CF 2 au fost demişi, luni, 26 aprilie, după ce a fost demis şi şeful secţiei de obstetrică-ginecologie, Cristian Gherasie.
Demiterea lor vine după cea de vineri a şefului spitalului CF2, Constantin Tănase. Acesta a fost demis în urma agravării stării de sănătate a două paciente, din cauza unor infecţii pe care le-au luat din spital. În acestă situaţie sunt şi alte spitale din România, spun specialiştii.
"Neraportarea cazurilor de infecţii este problema spitalelor din România", spune la RFI doctor conferenţiar în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, Alexandru Rafila (audio).
El precizează că Ministerul Sănătăţii are în vedere un mecanism de raportare anonimă a acestor infecţii. Astfel se va ştii şi care sunt măsurile necesare : curăţenie, dezinfecţie şi sterilizare în primul rând, mai spune Alexandru Rafila.
"Aceste infecţii apar în toate unităţile în care se desfăşoară activitatea medicală. Problema este legată de raportarea acestor cazuri, pentru că dacă le raportezi, atunci ştii ce măsuri trebuie să iei. Din păcate, noi ca ţară europeană suntem undeva cu o subraportare importantă, cam a zecea parte din cazurile de infecţii se subraportează, pentru că dacă comparăm acest lucru cu alte ţări dezvoltate din Vestul Europei, cum ar fi Franţa, Marea