Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana ar putea impune autoritatilor romane masuri suplimentare pentru reducerea deficitului bugetar, a declarat consilierul prezidential Leornard Orban, intr-un interviu acordat HotNews.ro. "Cat te poti imprumuta? Nu poti trai numai din imprumuturi. Pana la urma iti pui intrebarea: cand mai dau banii aceia inapoi? Solutia este limitarea cheltuielior ca sa te poti incadra in deficitul bugetar, sa nu mai faci imprumuturi", a afirmat Orban.
In opinia acestuia, Romania este departe de a indeplini criteriile de aderare la spatiul euro, fapt pentru care "ne-am indepartat de obiectivul 2015". "Problema trebuie pusa din doua puncte de vedere, cel al Comisiei Europene unde regulile se inaspresc si din punct de vedere intern, in ce masura vom fi capabili, intr-un orizont de timp, sa indeplinim aceste criterii. Din punct de vedere intern, parerea mea personala e ca ne-am indepartat de obiectivul 2015", a precizat consilierul prezidential.
O misiune FMI va fi prezenta in Romania intre 27 aprilie si 7 mai, pentru evaluarea trimestriala a programului de finantare. In urma evaluarii FMI, Romania ar putea primi in iunie transa a cincea a acordului stand-by, in valoare de 850 milioane euro, daca vor fi respectate conditiile asumate. Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana ar putea impune autoritatilor romane masuri suplimentare pentru reducerea deficitului bugetar, a declarat consilierul prezidential Leornard Orban, intr-un interviu acordat HotNews.ro. "Cat te poti imprumuta? Nu poti trai numai din imprumuturi. Pana la urma iti pui intrebarea: cand mai dau banii aceia inapoi? Solutia este limitarea cheltuielior ca sa te poti incadra in deficitul bugetar, sa nu mai faci imprumuturi", a afirmat Orban.
In opinia acestuia, Romania este departe de a indeplini criteriile de aderar