Aducerea pe criterii politice a directorului Constantin Tănase a fost un dezastru pentru spital: angajări clientelare, sporuri ilegale pentru conducere, amenajări de lux în propriile birouri. Constantin Tănase a dat 300.000 de lei pe reamenajarea birourilor directorilor când spitalul n-avea penicilină pentru bolnavi. Sursa: REUTERS
Spitalul CF 2 Bucureşti este decorul unui roman gotic. Cadre medicale şi pacienţi sunt îmbarcaţi pe o corabie în derivă al cărei comandant, managerul Constantin Tănase, îşi pierduse de mult busola.
Cele două cazuri dramatice de săptămâna trecută, Amelia Antoniu şi Alice Preda intrând în comă după infecţii contractate în sala de operaţii, sunt epilogul cărţii negre scrise la CF 2 Bucureşti în ultimul an.
SUMARUL ARTICOLULUI Abuzurile de la Spitalul CF 2, cartea neagră a sistemului medicalInfecţie cu un microb din fecale
Acest articol conţine informaţii furnizate de cadre medicale din interiorul spitalului, dar cărora le este frică, în acest moment, să-şi dezvăluie identitatea.
Vorba lui Boc: şi-au dat sporuri nesimţite
Drama colectivă de la CF 2 este cel mai bun studiu de caz despre politizarea excesivă a funcţiilor din sectorul public. Constantin Tănase s-a instalat aici pe 6 mai 2009, fostul director fiind mazilit doar pentru că PNL pierduse alegerile, deşi ocupase postul prin concurs.
Tănase era chirurg la Spitalul de Urgenţe şi a fost numit la CF 2 pe criterii politice. Primul lucru pe care l-a făcut: a mărit salariile Comitetului Director (CM), cu o mie de lei brut, în medie, deşi România se afla în punctul maxim al crizei economice. Pe statul de plată din martie 2010, de exemplu, managerul Tănase a avut un salariu brut de 10.683 de lei, deşi salariul de bază ca manager era de doar 4.500 de lei.
Cei şase membri ai Comitetului Director de la acest spital şi