A devenit deja erou de carte. "Costel Busuioc" se găseşte în librării încă din iarnă. Următoarea carte o va lansa după ce va fi cântat la Scala, spune râzând, când lumea va comenta pe seama "ciobanului ăla care a reuşit". Până să se remarce pe marile scene, Costel Busuioc, omul a cărui viaţă s-a schimbat radical după ce a câştigat concursul "Hijos de Babel", studiază intens muzica. Face vocalize, teorie, solfegiu. Pregătit să urce pe scenă va fi abia la toamnă când, o dată cu noul album, publicul va descoperi "un alt Costel Busuioc".
● Jurnalul Naţional Cum de ai devenit aşa rapid eroul unei cărţi?
● Costel Busuioc: Romeo Petraşciuc, autorul, este prietenul unui prieten al meu, iar oamenii ăştia, mai sentimentali, au dat crezare celor ce s-au scris în presă şi au fost foarte afectaţi de aceste răutăţi, că mi-am lăsat nevasta şi copiii... Ei mi-au propus să facem cartea asta ca să vadă lumea cum sunt eu de fapt. Am spus aproape toate lucrurile frumoase din viaţa mea, dar şi câteva triste. Şi nu mi-e ruşine cu ce am zis aici. Lansarea cărţii a fost în iarnă, de Crăciun. Următoarea carte o voi lansa după ce voi cânta la Scala. O să zică lumea: "Ciobanul ăla a reuşit şi uite că a cântat la Scala din Milano".
● Vorbeşti şi despre numeroasele greutăţi prin care ai trecut: umilinţe, violenţe fizice şi verbale, îmbolnăviri care te-au dus la un pas de moarte. Şi-a cerut cineva iertare, ulterior, pentru suferinţele pe care ţi le-a pricinuit?
● Nu, nimeni, niciodată, în schimb i-am iertat eu pe toţi, fără excepţie.
● Oricând dădeai de greu începeai să cânţi. Ţi-ai păstrat obiceiul?
● Da, categoric.
● Te-au căutat părinţii, fraţii şi surorile, după ce ai devenit cunoscut?
● M-au căutat câţiva dintre fraţi şi părinţii. Ţin legătura cu ei. Cu mama vorbesc foarte des la telefon şi mă informează şi des