Firmele britanice nu investesc în infrastructura rutieră din România din cauza dificultăţilor cu care îşi încasează facturile pentru munca depusă, a declarat, marţi, Lordul Primar al City of London, Nick Anstee. Totuşi, el a arătat că o parte a succesului României va consta în viitor în investiţiile în infrastructură şi dezvoltarea transportului, sistemelor de alimentare cu apă şi a spitalelor. "Acest lucru ar putea fi o luptă pentru deficitul bugetar, dar există fondu
Firmele britanice nu investesc în infrastructura rutieră din România din cauza dificultăţilor cu care îşi încasează facturile pentru munca depusă, a declarat, marţi, Lordul Primar al City of London, Nick Anstee.
Totuşi, el a arătat că o parte a succesului României va consta în viitor în investiţiile în infrastructură şi dezvoltarea transportului, sistemelor de alimentare cu apă şi a spitalelor.
"Acest lucru ar putea fi o luptă pentru deficitul bugetar, dar există fonduri structurale europene semnificative de circa 30 de miliarde de euro până în 2013 pentru România", a spus Anstee la un business breakfast, organizat de Camera de Comerţ Britanico-Română.
În acest context, Anstee a afirmat că parteneriatele publice private ar putea avea un rol semnificativ în sprijinirea finanţării acestor investiţii. El a apreciat faptul că România vrea să îmbunătăţească legislaţia în acest domeniu.
Lordul primar a precizat că în Marea Britanie 10-15% din totalul investiţiilor de capital sunt alocate prin intermediul parteneriatelor publice private începând cu anul 1996.
"Am făcut şi noi greşeli, dar vrem să avem oportunitatea de a transmite mai departe lecţiile pe care le-am învăţat din acele greşeli", a spus Anstee, arătând că un lucru esenţial constă în educarea funcţionarilor publici.
De asemenea, el a adăugat că există o mulţime de alte domenii care pot fi explorate în Român