A lucrat la o fundaţie pe partea de recuperare medicală şi s-a specializat în şase tipuri de masaj. Acum răspunde la capătul liniei atunci când nemţenii sună la 112.
Ionuţ Aparaschivei a ales să activeze în sistemul medical după ce a avut-o drept model pe mama lui. „Mi-a plăcut dintotdeauna să lucrez cu oamenii şi să încerc să le îmbunătăţesc starea de sănătate“, povesteşte pietreanul. A urmat cursurile Postlicealei Sanitare, iar din 2004 a lucrat ca asistent medical timp de un an şi jumătate la Grupul Şcolar Nr. 9 din Piatra Neamţ.
A ajutat bătrâni şi copii
Din 2006, Ionuţ este operator registrator medical de urgenţă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, în cadrul Dispeceratului 112. „E o experienţă unică! Îţi dă posibilitatea să ajuţi pe cineva“, povesteşte Ionuţ, care spune că este o muncă epuizantă tocmai pentru faptul că lucrează cu oameni care au probleme de sănătate.
„Nu ai voie să intri în panică. Trebuie să preiei discuţia pentru a obţine cât mai multe informaţii“, adaugă asistentul medical. În urmă cu opt ani, Ionuţ a urmat cursuri de tehnician fizioterapeut şi recuperare medicală. Specializarea a dobândit-o la Fundaţia de Îngrijiri Comunitare Neamţ, unde a colaborat până în 2004.
„Am ajutat vârstnici cu afecţiuni neurologice şi accidente cerebrale vasculare. Am făcut acolo recuperare medicală cu copii şi asistenţă medicală la domiciliu“, explică tânărul. Ionuţ spune că peste 1.000 de persoane au apelat la serviciile lui. Astfel, cel mai tânăr client avea şase ani, iar cel mai în vârstă 75.
Are specializare multiplă
„Masajul este un mod de a-i ajuta pe cei din jur, fără a interveni cu mijloace terapeutice moderne. Vreau să ajut oamenii într-un mod cât mai benefic pentru organism“, explică terapeutul. Pietreanul a avut de-a lungul timpului posibilitatea să se specializeze în mai multe