In familie ne simtim, poate, cel mai bine, lasand la o parte mastile pe care suntem nevoiti sa le purtam in societate, redevenind intr-adevar "noi". Acolo, printre cei care ne cunosc de-o viata, fiecare are rolul sau. Fie ca este cunoscut ca stalpul familiei, talentatul sau rasfatatul ei, fiecare are meritele sale. De asemenea, ori de cate ori ne aflam in impas, aici cautam prima data ajutor: printre surori, frati sau parinti, sfaturile si solutiile cele mai bune vin tot de la ei.
In timp, apar si copiii. Ai nostri sau ai fratilor nostri, toti sunt prilej de bucurie si sarbatoare. Totusi, unii tind sa uite ca titlul de matusa sau unchi nu este doar unul formal, considerand ca rolul principal il au parintii. Nu este chiar asa si asta pentru ca uneori, in anumite perioade din viata nepotilor, mai de ajutor poate fi sfatul unei matusi ce vede totul dintr-o perspectiva diferita sau care poate castiga increderea copilului mult mai usor decat un parinte ce tinde sa fie excesiv de protector si autoritar.
Daca te afli si tu in postura unei matusi cu multi nepoti, iata ce poti face pentru a ti-i apropia intr-o perioada nu tocmai usoara din viata lor: adolescenta.
Acorda-i cateva minute bune ori de cate ori trece pe la tine sau esti in vizita la el.
De fiecare data cand ne vizitam rudele suntem tentati sa acordam mai multa atentie copiilor sau persoanelor de aceeasi varsta cu noi. Adolescentii trec oarecum neobservati, crezand ca in lumea lor nu mai este loc si pentru noi. Ei bine, nu este chiar asa, pentru ca adolescentul ar putea sa regaseasca in tine puncte comune, ti-ar putea incredinta secrete pe care nu le spune altcuiva si iti poate cere sfaturi. Pentru asta tu, ca matusa, trebuie sa vii in intampinarea sa, incurajandu-l sa iti povesteasca planurile, pasiunile sau probleme sale.
Convinge-l ca poate gasi in tine un refugiu atunci cand parintii