În plin boom, slujbele se schimbau mai ales pentru bani mai mulţi
Acum foarte importante sunt stabilitatea şi planurile de dezvoltare
În acest context dificil, trebuie să fii foarte informat despre posibilele tale destinaţii
În perioada de boom a economiei româneşti, ofertele de mutare la un alt loc de muncă în schimbul unui salariu mai mare erau acceptate fără prea multe condiţii, dar acum prudenţa este cuvântul de ordine, iar oamenii se îndreaptă către firmele care le deschid noi oportunităţi de carieră şi le oferă siguranţă.
La nivel de intenţie oamenii vor o schimbare de job, dar realizarea acestei dorinţe are loc mai greu, aşadar numărul persoanelor care au luat această hotărăre s-a redus simţitor. "Nu este vorba numai de o scădere a numărului de oameni care îşi doresc să-şi schimbe jobul ci şi de motivele care stau în spatele deciziei de a-ţi schimba locul de muncă. Dacă în anii trecuţii oamenii primeau o ofertă interesantă erau atraşi de partea materială, de o creştere a pachetului salarial de 20-25% în plus, acum acest lucru nu mai este suficient, acum iau în calcul stabilitatea firmei respective, brandul pe piaţă, planurile de dezvoltare ale companiei şi se vor mai gândi la ce şanse de cariere au şi cât de sigur este locul de muncă respectiv", a declarat pentru Curierul Naţional, Oana Datki, country manager Consulteam. Ea a mai spus că a întâlnit foarte des persoane care nu vor modificarea unui pachet salarial, ci alte criterii sunt mai importante. Există oameni care schimbă job-ul pentru o modificare minimă şi iau în calcul mai mult oportunităţile pentru carieră pe care i le-ar putea da o altă companie.
"Interesul profesioniştilor pentru a-şi schimba poziţia se menţine şi în perioade de declin economic sau poate creşte dacă oportunităţile oferite de angajatorii lor actuali sunt mai puţin atractive. În contextul u