Compania Adama a inceput sa ia in calcul, in ultimele doua luni, parteneriatele propuse de alti dezvoltatori imobiliari, pentru realizarea in joint-venture a unor complexe rezidentiale pe care criza le-a lasat in stadiu de proiect. Ce anume a determinat compania sa ia in calcul aceasta varianta?
"Daca exista deja un teren cumparat cu un proiect pe el, putem porni mai usor prima faza a dezvoltarii din surse proprii. Nu avem intotodeauna nevoie de banci la inceput", spune Asher Lax, directorul de marketing si de vanzari al Adama.
In ceea ce priveste tipurile de proiecte pentru care dezvoltatorul este abordat de alti investitori, cele mai multe sunt pentru proiecte rezidentiale in Bucuresti, dar se poarta negocieri si pentru dezvoltarea unui proiect de retail, tot in Bucuresti.
"Pentru majoritatea celor care ne abordeaza, problema este ca au investit multi bani pana acum, pentru ca au cumparat terenul foarte scump si au inceput sa construiasca tot scump, asa ca le este greu sa admita mental ca risca sa nu obtina profit", a spus Lax.
"Suntem in negocieri cu mai multi dezvoltatori si facem studii de fezabilitate pentru proiectele lor, sa vedem daca merita sau nu sa intram intr-un parteneriat", a adaugat seful Adama.
Unele dintre firmele care i-au abordat pe cei de la Adama au proiecte cu structura ridicata.
"Inca nu putem spune daca vom duce la bun sfarsit vreo negociere, pentru ca abia de doua luni ne ocupam de asta. Vin multi si ii verificam pe toti", declara Lax.
Adama a achizitionat in ultimul trimestru din 2009 un teren de 2.700 metri patrati in cartierul Berceni din sudul Capitalei, unde vrea sa demareze un proiect rezidential care va cuprinde circa 100 de unitati locative.
Asher Lax a preferat sa nu faca publica suma platita pentru acest teren. "A fost o oportunitate. Acum facem proi