Tocmai ţi-ai cumpărat un iPad şi nu poţi să te desparţi de noul gadget în vacanţă? Dacă mai investeşti încă 100 de dolari pentru a achiziţiona câteva aplicaţii, tableta Apple o să-ţi fie cu siguranţă de folos în vacanţă.
Avertisment: vei adora iPad-ul când eşti pe drum sau în camera de hotel, însă acesta nu este la fel de util când stai întins la soare sau faci turul monumentelor culturale dintr-un oraş.
Avantajele iPad-ului
iPad-ul poate fi foarte util în vacanţă deoarece are numeroase avantaje: este o bibliotecă portabilă şi gratuită, poate fi folosit pentru a procesa texte, ca browser web, traducător sau ghid turistic, pentru a afla prognoza meteo, dar şi ca o sursă de jocuri şi distracţie în timpul unui zbor lung. Desigur că un laptop dispune de aceleaşi aplicaţii, dar nici unul nu cântăreşte mai puţin de un kilogram şi jumătate. În plus, sistemul de transport securizat al iPad-ului îţi permite să-l ţii în geantă atunci când treci pe la punctul de control de la aeroport, spre deosebire de laptopuri, pe care trebuie să le pui într-o tavă separată.
Deşi prima versiune a iPad-ului se conectează la internet doar prin wireless, la sfârşitul lunii aprilie va fi disponibilă varianta 3G, care va costa între 630 şi 830 de dolari şi le va permite utilizatorilor să se conecteze la internet şi prin conexiune AT&T, atât în Statele Unite, cât şi în străinătate. Persoanele care călătoresc mult, dar nu se cazează întotdeauna la hoteluri ce oferă Wi-Fi gratuit vor dori, probabil, să aştepte noul iPad pentru a putea folosi aplicaţia de localizare în vacanţă.
Chiar şi aşa, oamenii de afaceri care pleacă des în călătorii n-ar trebui să-şi arunce laptopurile încă. Deşi Apple vinde cu zece dolari aplicaţiile iPad pentru procesare de text (notes), foi de calcul (numbers) sau prezentări (keynote), unii utilizatori s-au plâns că aceste aplicaţii nu sunt în