Lămâiul îşi poate găsi loc şi în casa dumneavoastră. Nu numai că vă va oferi fructe delicioase, dar va da şi un aer deosebit încăperii, datorită aspectului frunzelor şi al florilor.
Dacă v-aţi hotărât să achiziţionaţi un lămâi pe care să-l aşezaţi pe balconul casei, trebuie să cunoaşteţi anumite aspecte care vă vor ajuta să-l menţineţi sănătos, gata să vă ofere cele mai bune fructe.
Planta care are cele mai mari şanse de a supravieţui în acest tip de mediu este soiul Dwarf, care, în plus, este şi foarte uşor de îngrijit. Aşa că specialiştii vă recomandă să alegeţi pomii care sunt vânduţi pentru culturi în ghiveci precum lămâiul Meyer.
O îngrijire atentă
Odată ajuns pe veranda dumneavoastră, oferiţi-i o îngrijire atentă. Lumina soarelui şi apa sunt lucrurile esenţiale de care are nevoie pentru a se dezvolta armonios.
Cel puţin cinci-şase ore de lumină solară în fiecare zi îi sunt suficiente.
Nu trebuie să-l ţineţi neapărat în casă în lunile călduroase, îl puteţi pune pe terasă sau pe balcon.
Aveţi însă grijă, când îl mutaţi de la o sursă de lumină la alta. Acest lucru trebuie făcut treptat. De exemplu, când sezonul se apropie de sfârşit şi e din ce în ce mai cald afară, aduceţi-l în casă câteva ore pe zi şi invers, când vremea devine rece din nou.
Ocazional va trebui să îl mai tăiaţi.
Tăierea constă numai în scurtarea ramurilor foarte lungi, dezordonate, sau a ramurilor tinere, încurcate. Ramurile trebuie să fie destul de scurte şi puternice pentru a putea ţine fructele. De asemenea, aveţi grijă când vă apucaţi de tăierea lămâiului ca să fie mai puţin dens centrul, ca să poată permite pătrunderea luminii.
O plantă care iubeşte apa
Atenţie la udare! Lămâiul ar trebui udat la câteva zile. Un rol deosebit de important în acest proces îl are ghiveciul în care este pus. Acesta treb