Cei mai mulţi dintre aleşii locali s-au dovedit incapabili să iniţieze vreun proiect de hotărâre în folosul celor care i-au ales.
Din cele peste 300 de proiecte de hotărâri ale Consiliului Local Bistriţa din 2009, 96,02% au fost iniţiative ale primarului Ovidiu Creţu (PSD). Viceprimarii George Avram (PSD) şi Florin Gărean (PNL) nu au avut nici o idee de promovat, iar consilierii locali PSD, de asemenea. Statisticile arată că, anul trecut, din cele 326 proiecte de hotărâre supuse dezbaterii Consiliului Local, 313 proiecte, respectiv 96,02%, au fost propuse de către primar şi 13 proiecte, respectiv 3,98%, de consilierii locali. Cel mai activ a fost grupul consilierilor PDL, cu şapte iniţiative. Unul s-a referit la reabilitarea de străzi şi trotuare, altul la construirea sistemului de apă, canalizare şi epurare a apelor uzate într-un cartier al oraşului, iar altul la amenajarea unei bretele de legătură între strada Ioan Slavici şi strada Colibiţei, pe lângă linia ferată. Consilierii PDL au mai vrut un pasaj subteran, un parking subteran în Piaţa Mihai Eminescu şi un altul în Piaţa Petru Rareş, dar şi construirea unui pod peste râul Bistriţa. Majoritatea iniţiativelor au fost însă respinse de majoritatea PNL-PSD din Consiliul Local. Consilierul municipal Dan Molnar (PNL) a susţinut un proiect pentru menţinerea curăţeniei, iar Istvan Illyés (UDMR) a cerut schimbarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a CL.
Cei mai mulţi dintre aleşii locali s-au dovedit incapabili să iniţieze vreun proiect de hotărâre în folosul celor care i-au ales.
Din cele peste 300 de proiecte de hotărâri ale Consiliului Local Bistriţa din 2009, 96,02% au fost iniţiative ale primarului Ovidiu Creţu (PSD). Viceprimarii George Avram (PSD) şi Florin Gărean (PNL) nu au avut nici o idee de promovat, iar consilierii locali PSD, de asemenea. Statisticile arată că, anul t