Cei mai mulţi oameni cred că mâncarea mexicană presupune o tortilla coaptă foarte tare, umplută cu carne tocată de vită şi caşcaval topit. În Mexic, lucrurile stau altfel: tortilla este coaptă doar cât să fie crocantă şi foarte rar are o umplutură grasă. De fapt, orice ai înfăşura cu o tortilla caldă reprezintă un taco. Umpluturile pot fi orice, de la peşte, fructe de mare, legume de sezon şi cartofi, până la ciuperci sau carne de pui ori de vită. Tortilla de porumb nu trebuie prăjită, e suficient să fie încălzită în cuptorul normal sau cu microunde. O altă variantă foarte bună este încălzirea la aburi: puneţi tortilla într-un prosop, ţineţi-l la aburi un minut şi apoi lăsaţi-l înfăşurat încă un sfert de oră. Tortilla va fi astfel caldă şi zemoasă, dar şi uşor de pliat. Taco poate constitui un fel de mâncare de sine stătător sau îl puteţi servi cu alte mâncăruri sau garnituri. Este rapid şi uşor de pregătit, dar şi foarte sănătos.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti tacos cu ouă prăjite şi ardei aveţi nevoie de trei sau patru ardei de poblano, o lingură de ulei de măsline extra virgin, un sfert de ceapă albă, tocată mărunt, şase ouă mari, o lingură de lapte, sare după gust, opt tortilla de porumb şi 50 de grame, brânză dulce. Ardeii de poblano sunt ardeii mari, lucioşi, de culoare verde închis, pe care îi găsiţi la raftul de ingrediente mexicane, alături de jalapenos, de exemplu. Aceste legume nu sunt foarte iuţi, deci o să aveţi doar o senzaţie plăcută de fierbinţeală, care contrastează perfect cu ouăle moi şi zemoase.
Mod de preparare
Coaceţi ardeii direct la flacără, folosind un cleşte. Pe măsură ce o zonă se înnegreşte, rotiţi leguma. Continuaţi până când toată suprafaţa este coaptă.
O altă variantă este să frigeţi legumele pe grătar. După coacere, puneţi ardeii într-un bol şi acoperiţi-i. Lăsaţi-i timp de 20 de min