Aproape 40% din români au auzit de telefoanele mobile dual-SIM, însă majoritatea consideră că acestea sunt de slabă calitate şi preferă să poarte mai multe terminale la ei, conform celui mai recent studiu GfK Omnibus. Aproximativ 20% dintre utilizatorii de telefonie mobilă au două sau mai multe cartele SIM pe care le folosesc în general pe aparate telefonice diferite, se arată în studiul GfK. La sfârşitul anului 2009 s-au înregistrat mai mult de 27 de milioane de cartele
Aproape 40% din români au auzit de telefoanele mobile dual-SIM, însă majoritatea consideră că acestea sunt de slabă calitate şi preferă să poarte mai multe terminale la ei, conform celui mai recent studiu GfK Omnibus.
Aproximativ 20% dintre utilizatorii de telefonie mobilă au două sau mai multe cartele SIM pe care le folosesc în general pe aparate telefonice diferite, se arată în studiul GfK.
La sfârşitul anului 2009 s-au înregistrat mai mult de 27 de milioane de cartele SIM active conform datelor oficiale ale operatorilor – ceea ce depăşeşte ca număr populaţia ţării şi este în creştere faţă de anii anteriori.
Aproximativ trei sferturi dintre români utilizează servicii de telefonie mobilă şi 80% dintre clienţii acestui serviciu folosesc în mod curent un singur SIM. Un sfert dintre utilizatorii de telefonie mobilă din mediul urban şi dintre utilizatorii tineri (20-39 de ani) folosesc mai multe SIM-uri.
Operatorii de telefonie nu promovează tehnologia dual-SIM
Telefoanele dual-SIM sunt relativ cunoscute - 39% dintre români ştiu de existenţa acestora, în special bărbaţii, locuitorii din mediul urban, din Dobrogea şi din Bucureşti şi cea mai mare parte a persoanelor între 15-39 de ani. Prietenii şi cunoscuţii sunt principala sursă de la care românii au aflat de telefoanele dual-SIM, urmată de Internet. Magazinele operatorilor de telefonie au contribuit mai puţin la pr