Dupa ce a salvat reporterii de un tigru siberian, a implantat un emitator radio pe spatele unei balene albe si s-a scufundat in cel mai adanc lac din lume, toate in luminile camerelor de luat vederi ale reporterilor, Vladimir Putin a ajuns joi in Oceanul Arctic unde, pe insula Teritoriul lui Franz Josef, a ajutat cercetatorii sa monteze o zgarda cu emitator la gatul unui urs polar in greutate de 230 de kilograme, relateaza AFP.
Vladimir Putin, considerat inca numarul unu in Rusia si un om politic extrem de dur, si-a exprimat cu aceasta ocazie ingrijorarea pentru soarta ursilor polari, amenintati de incalzirea globala.
"Ursul polar este amenintat. Populatia de ursi este in prezent de doar 25.000 de animale", a spus el, dupa ce a vizitat insula din Oceanul Arctic, unde a luat parte la o expeditie stiintifica ruseasca.
Nu este pentru prima oara cand Vladimir Putin isi arata interesul pentru salvarea animalelor salbatice.
In 2009, el a condamnat uciderea puilor de foca, afirmand ca este vorba despre "o afacere sangeroasa".
In vara aceluiasi an, fostul ofiter KGB a fost fotografiat si filmat pe cand se pregatea sa atinga fundul celui mai adanc lac din lume, Baikal, la bordul unui submarin Mir-1. Tot atunci, in cursul unei deplasari in Extremul Orient rus, premierul a implantat un emitator radio pe spatele unei balene albe.
In 2008, in timp ce efectua o vizita intr-un parc national, premierul rus 'i-a salvat' pe membrii unei echipe de televiziune de atacul unui tigru siberian. In momentul in care Putin si o echipa de specialisti s-au apropiat de un tigru prins intr-o capcana, animalul a scapat si a luat-o la fuga catre jurnalistii aflati in rezervatie.
Premierul a reactionat imediat si a tras asupra tigrului cu o arma cu tranchilizante, dupa cum scria atunci presa rusa.
Putin a fost,