România se plasează pe penultima poziţie în Uniunea Europeană în funcţie de încrederea cetăţenilor şi companiilor în economie. După români, pe ultima poziţie, sunt grecii. Indicele prin care Comisia Europeană măsoară încrederea populaţiei şi companiilor din UE în economie a scăzut în aprilie, faţă de luna martie. Cercetările de anul trecut arătau că românii sunt foarte încrezători în puterea economiei de a depăşi criza financiară.
România se plasează pe penultima poziţie în Uniunea Europeană în funcţie de încrederea cetăţenilor şi companiilor în economie. După români, pe ultima poziţie, sunt grecii.
Indicele prin care Comisia Europeană măsoară încrederea populaţiei şi companiilor din UE în economie a scăzut în aprilie, faţă de luna martie.
Există mai multe categorii luate în calcul: de pildă încrederea în industrie a scăzut mai mult. Situaţia similară e la comerţ şi construcţii.
Singurul stat din Uniunea Europeană în care indicatorul are o valoare mai mică decât cea a României este Grecia. La nivelul Uniunii, încrederea a crescut în majoritatea statelor membre.
Dintre ţările cu cele mai mari economii, Germania a înregistrat un avans substanţial. Dar sentimentul s-a ameliorat în Franţa, Italia, Spania, Olanda şi în Marea Britanie. În Polonia, la fel ca şi în România, indicele a scăzut.
În martie, penultima poziţie în clasament a aparţinut Ciprului, loc ocupat acum de România.
Rapoarte de anul trecut arătau că românii sunt foarte încrezători în puterea economiei de a depăşi criza financiară.
România se plasează pe penultima poziţie în Uniunea Europeană în funcţie de încrederea cetăţenilor şi companiilor în economie. După români, pe ultima poziţie, sunt grecii. Indicele prin care Comisia Europeană măsoară încrederea populaţiei şi companiilor din UE în economie a scăzut în aprilie, faţă de luna martie. Cercetările de anul trec