Epilarea cu laser este o procedura cosmetica prin care se inhiba cresterea firului de par in zonele in care se doreste aplicarea procedurii. Metoda este eficienta in timp si nu garanteaza indepartarea permanenta a pilozitatii. Tocmai de aceea este nevoie de mai multe sedinte si un tratament de intretinere la o anumita perioada recomandata de specialist.
Culoarea parului, dar si pigmentul pielii influenteaza tipul de tratament recomandat. Este o procedura foarte eficienta pentru persoanele care au tenul deschis si firul de par inchis pentru ca laserul actioneaza asupra pigmentului, informeaza mayoclinic.com.
Procedura nu este eficienta insa in cazul persoanelor care au firul de par alb, grizonat sau blond, au spus specialistii americani. Riscul acestei interventii este de a nu fi eficienta.
Astfel, medicii nu garanteaza permanenta indepartare a pilozitatilor. Exista anumite radacini care rezista la tratamentul cu laser sau care pot creste chiar si dupa mai multe sedinte de intretinere, dar in timp. Chiar si asa, noul fir de par va fi mult mai deschis la culoare si subtire.
Cele mai frecvente efecte adverse sunt iritatiile pielii, mancarimile si intepaturile usoare de dupa fiecare sedinta cu laser.
Este posibila si depigmentarea pielii, efect advers vizibil in special pentru persoanele cu tenul inchis sau acolo unde procedura nu s-a realizat corespunzator. Rar insa pot aparea schimbari permanente ale pigmentului, mici umflaturi ale pielii ori cicatrici.
Daca te-ai hotarat sa beneficiezi de un astfel de tratament, alege numai medici pentru interventie sau persoane certificate pentru aceasta procedura. Cauta persoane cu experienta si recomandate, pentru a te asigura ca esti in completa siguranta si nu te expui nici unui risc.
La prima vizita medicala nu uita sa ii spui medicului fiecare a