Multe glume difuzate la radio şi la TV sunt la limita decenţei şi îi pun pe cei păcăliţi în situaţii dificile sau umilitoare. Autocenzura autorilor de farse este singura modalitate de a înfrâna excesele şi de a evita efectele nocive ale păcălelilor.
Farsele îi amuză teribil pe oameni, asta dacă nu sunt chiar ei subiectul glumelor. Uneori apare şi un sentiment de jenă în timp ce telespectatorii îl compătimesc pe cel „păţit", iar atunci realizează cât de subţire este linia care desparte farsa de ridicol. Totodată, publicul se şi îngrijorează prin simplul exerciţiu, conştient sau nu, de a se pune în locul celuilalt.
Alteori, caracterul omului se arată în toată „splendoarea" în situaţii-limită şi nu e de mirare că emisiunile cu farse făcute vedetelor chiar de către colegii lor se bucură de un succes nebun. Telespectatorii au putut să o vadă recent pe Bianca Drăguşanu scăpată total de sub control, în timpul unei farse, la „Plasa de stele", emisiunea prezentată de Dan Negru, la Antena 1. Blonda a fost convinsă de colegii ei că a nimerit în mijlocul unei lupte dintre forţele de ordine şi terorişti. Au urmat scene cu agresivitate, limbaj licenţios, dispreţ total faţă de „cretin" (colegul ei) şi de „coteţul" (adică maşina) în care fusese adusă pentru o
filmare.
Din fericire, panica ce a cuprins-o progresiv nu i-a afectat alte funcţii, aşa cum s-a întâmplat cu regretatul actor Nicu Constantin, în timpul unei farse din emisiunea „Râsmeriţa", difuzată la Antena 1. Blocat în lift, împreună cu o gravidă gata să nască, actorul a încercat din răsputeri să-şi păstreze cumpătul. Ţipetele femeii şi situaţia tensionată i-au creat însă probleme actorului, căruia i s-a făcut rău la ieşirea din lift. În astfel de situaţii, se pune firesc întrebarea: unde se termină farsa şi unde încep nebunia şi pericolul pentru victimă?
La radio, mai greu ca