În anul 2007 a început construcţia bazei americane de la Mihail Kogălniceanu. Valoarea lucrărilor era estimată la aproximativ 50 milioane de dolari. Au fost construite facilităţi de cazare şi infrastructura aferentă acestora, mai întâi în incinta unităţii militare de aviaţie, iar în 2008 au început lucrările şi pe terenul fostei Brigăzi 34 Mecanizate, noua Bază Militară Permanentă Înaintată cu o capacitate de 1.600 de militari.
În urmă cu patru ani, când oficialii militari şi civili americani au vizitat Constanţa, ei au prezentat investiţia din bază ca fiind o oportunitate pentru comunitatea locală şi pentru agenţii economici din Constanţa. Baza trebuia să fie operaţională în primăvara lui 2010. S-au construit facilităţi în cele două unităţi militare de aviaţie şi terestră din zona Mihail Kogălniceanu.
Lucrarea din fosta Brigadă 34 Mecanizată este destul de amplă şi include cazărmi, cantine cu infrastructura necesară. Ea se întinde pe aproximativ 40 de hectare. Competiţia pentru obţinerea contractelor a început în primăvara anului 2008, când 50 de companii au participat la conferinţa de lansare a ofertelor care a avut loc la un hotel din staţiunea Mamaia. Nu a fost vorba despre o fază de precalificare pentru licitaţia propriu-zisă.
Cu toate că existau mulţi amatori, din "jobenul" unchiului Sam a fost extrasă ca şi câştigătoare a lucrării compania Framaco Epic Metis JV SRL România. De fapt, grupul de firme Framaco îşi are "cartierul general" la New York, unde funcţionează compania-mamă, Framaco International. Compania din New York şi-a înfiinţat în 2003 o divizie în Turcia care a creat o subsidiară în România. În principal, Framaco International lucrează de mai bine de 15 ani cu Guvernul SUA.
Construieşte sedii ale ambasadelor SUA în toată lumea şi a obţinut lucrări în bazele americane din Irak, Afganistan, Iordania, în