Un om plin de energie, un povestior plin de căldură, un curios plin de curaj, cam în acest fel l-ai putea descrie pe Alin Totorean, un explorator care şi-a consacrat existenţa expediţiilor în locuri greu accesibile şi în general ocolite de pasul omenesc. Dacă într-o bună zi ar avea posibilitatea de a părăsi Terra probabil că s-ar aventura în univers doar pentru plăcerea de a dărui, la întoarcea acasă, ceea ce descoperă. Asta indiferent de sacrificiile sau de pericolele pe care le-ar avea de înfruntat.
De curând Alin Totorean s-a întors din Etiopia. "Ce pericole şi ce comori i-au rezervat Africa?", "Ce a reuşit să îl impresioneze?", "Cum s-a pregătit? sau "Ce a mâncat?", au fost doar câteva dintre întrebările la care Alin Tororean a răspuns senin, aşa cum îi este şi vorba.
Adevărul: Expediţia în Etiopia este încă o filă pe care ai scris-o în jurnalul tău de călătorie. A câta expediţie a fost?
Alin Totorean: Etiopia 2010 a fost a IX-a etapă a proiectului personal „Descoperă-ţi Semenii”. L-am început în 2003, odată cu expediţia din Mongolia. Au urmat: Turcia, India, Maroc, Chile, Bolivia şi Australia. La acestea se adaugă o călătorie în Italia, pe care am abordat-o altfel şi am avut alte obiective, decât într-un circuit turistic obişnuit.
Care a fost obiectivul pe care ţi l-ai fixat la începutul acestei aventuri?
Am ales trei zone complet diferite ale Etiopiei, în care mi-am propus să fac un studiu comparativ al vieţii comunităţilor întâlnite. Pe de altă parte mă interesau şi detalii ale naturii diferite ale acestor locuri. În completarea celor de mai sus, am avut în plan şi atingerea principalelor locuri de importanţă istorică şi religioasă din partea nordică a Etiopiei.
Care a fost durata expediţiei, cum a fost ea împărţită?
Expediţia a durat două luni. Am plecat din ţară în 17 februarie şi am revenit