Sute de pacienţi internaţi în unităţile medicale din judeţ s-au ales cu infecţii intraspitaliceşti. Medicii nu le pot garanta pacienţilor că nu vor contact microbi în timpul spitalizării.
Datele raportate Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) arată că, numai anul trecut, peste 180 de persoane internate în spitalele botoşănene pentru tratarea diverselor afecţiuni au luat cu ei la externare o nouă boală drept bonus. Este vorba despre boli dobândite pe perioada internării pe secţiile spitalului. Infecţiile intraspitaliceşti sau nozocomiale au afectat în special pacienţii care suspuşi intervenţiilor chirurgicale, cu afecţiuni respiratorii şi urinare.
Maternitatea Botoşani se află în topul unităţilor medicale care au înregistrat cele mai mult infecţii intraspitaliceşti, potrivit raportului DSP. 116 cazuri au fost înregistrate anul trecut. Peste 70 de cazuri au fost raportate de Spitalul Judeţean Mavromati dar specialiştii cred că numărul este de cel puţin trei ori mai mari.
Medicii nu pot garanta pacienţilor că la externare nu vor contacta o nouă boală
,, Nu poţi spune că spitalele sunt 100% sterile şi că nu sunt microbi. Doar nu stăm sub o cupolă de sticlă aşa cu stătea Michael Jackson. Vor fi mereu astfel de probleme. Sunt tulpini care au căpătat rezistenţă şi nu mai răspund la antibiotice. Cel mult putem diminua numărul cazurilor şi să intervenim imediat ca să nu se ajungă la deces" a mai spus dr. Maria Olaru, directorul Maternităţii Botoşani.
Dacă ai avut de suferit din cauza serviciilor medicale, spune-ţi părerea pe botosani.adevarul.ro