Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism şi-a ales la 20 aprilie o nouă conducere. Alegerile generale ale organizaţiei s-au desfăşurat la Hotelul Floris din staţiunea Cheia, locaţia devenind pentru o zi gazda maeştrilor în arta culinară. Înfiinţată în anul 1971, sub numele de Asociaţia Bucătarilor şi Cofetarilor din România, asociaţia fost reorganizată în anul 1995, iar ultimele alegeri pentru structurile de conducere au avut loc în anul 2006.
UN NOU ÎNCEPUT
Preşedintele ANBCT (ales în unanimitate) este Ştefan Bercea, maestru al artei culinare şi căpitanul echipei olimpice de seniori a României. Amabil şi jovial, maestrul n-a stat pe gânduri şi ne-a destăinuit câte ceva dintre lucrurile care s-au hotărât la Cheia, dar şi câteva dintre planurile de viitor ale asociaţiei. "Cu ocazia alegerilor am schimbat puţin şi statutul de funcţionare al ANBCT. Astfel, în noua organigramă, asociaţia este condusă de un consiliu director format din trei membri: preşedinte, trezorier şi secretar general", ne-a declarat Ştefan Bercea.
Cel care a fost până săptămâna trecută preşedinte al ANBCT, dl Dumitru Burtea, este acum preşedinte de onoare al asociaţiei. "Am împărţit asociaţia în patru zone - Transilvania, Moldova, Muntenia şi Dobrogea. Fiecare zonă este condusă de un director care-i are în subordine pe directorii de sucursale. Deocamdată avem sucursale în 20 de oraşe precum, Cluj, Braşov, Iaşi, Tulcea etc.
Toate aceste hotărâri le-am luat după ce am studiat statutul WACS, apoi noi am venit cu completări. Tot ca noutate am înfiinţat şase comitete profesionale care sunt conduse de un director, un director adjunct şi un secretar. Un comitet pentru gastronomie, târguri şi relaţii cu alte organizaţii; unul organizaţional; comitetul pentru tineret, artă culinară, concursuri şi expoziţii; unul pentru catering şi bucătării de tip ca