Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt riscă să nu mai facă faţă la solicitările cetăţenilor, după ce 45 din cei 364 de angajaţi vor pleca.
Situaţie fără precedent la SJA Olt. 45 de angajaţi din cei 364 vor pleca îndată ce le expiră contractele de muncă încheiate pe perioadă determinată. „Nu se pot prelungi contractele de muncă din cauza condiţiilor, fondurilor, dar şi din cauza legislaţiei. Ştiu că s-au făcut adrese pentru deblocarea posturilor, pentru că noi avem nevoie de aceşti oameni. Mulţi au copii, au rate la bănci, nu ştim ce o să facă“, a spus Marian Lazăr, liderul sindicatului Ambulanţa Olt. Doi medici, 30 de şoferi şi 13 asistenţi din Slatina, Caracal, Drăgăneşti-Olt, Corabia şi Scorniceşti vor rămâne fără loc de muncă. În această situaţie s-au aflat 56 de persoane. „Din cele 56 de persoane angajate în anii 2008 şi 2009, mai există 45 restul au plecat îndată ce le-au expirat contractele sau înainte de asta. Aceşti oameni au ştiut de la bun început că există posibilitatea să plece atunci când le vor expira contractele de muncă încheiate pe perioadă determinată“, a spus Florin Paraschiva, directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Olt.
200 de cazuri pe zi
Situaţia este cu atât mai gravă cu cât, Ambulanţa Olt riscă să nu mai poată face faţă la solicitările cetăţenilor. „Eu am solicitat la minister derogare pentru 5 posturi de medici, 25 de asistenţi şi 25 de şoferi înainte de această problemă. Nici pentru acestea nu am primit niciun răspuns şi mai pleacă alţi 45 de oameni. Probabil că nu vom mai putea face faţă la solicitări, dar nu din vina noastră s-a ajuns aici“, a precizat Laurenţiu Moisiu, managerul SJA Olt. În prezent, ambulanţele se deplasează la 200 de cazuri pe zi. Nimeni nu le mai dă nicio speranţă acestor oameni care vor rămâne în curând fără un loc de muncă. Dacă se obţin derogările necesare de la Ministerul