Sunt frumoase, destepte si, nu in ultimul rand, puternice. Aflate la granita dintre doua lumi, Orient si Occident, printesele lumii islamice incearca, si de cele mai multe ori reusesc, sa schimbe mentalitatea femeii din lumea musulmana.
De cele mai multe ori in umbra sotului, suveranele lumii islamice incep sa se impuna, incet-incet, si pe plan international.
Rania a Iordaniei
E frumoasa, sexy, bogata, militeaza pentru pace - e mai mult decat o prima Doamna, e Regina. E Rania, sotia regelui Iordaniei. Regina este originara dintr-o familie palestiniana si s-a casatorit cu regele Iordaniei Abdullah al II-lea pe 7 februarie 1993. "Ea va fi diamantul coroanei regale" a prezis mama regelui.
A castigat respectul a milioane de oameni prin frumusetea, angajamentul, carisma si modernitatea sa. Stilul sau vestimentar simplu, dar rafinat, face senzatie, deoarece Rania utilizeaza eleganta ca pe o arma politica.
Costumele sale de la Prada, rochiile de la Elie Saab, Jean-Paul Gaultier, Narciso Rodriguez si Dominique Sirop reprezinta nu atat o lectie de stil, cat o modalitate de a-si exprima convingerile, deoarece Rania considera ca femeile de origine musulmana nu trebuie sa fie obligate sa poarte voal. Rania a Iordaniei a reusit sa abroge legea referitoare la "delictul de onoare" (care permitea uciderea unei femei de catre rude daca aceasta si-ar fi "dezonorat" in vreun fel sau altul familia)
Ii plac creatiile Chanel si Dior, iubeste bijuteriile Cartier si este prima femeie membra a familiei regale din Maroc recunoscuta public si onorata cu un titlu regal.
Lalla Salma Bennani, prima "Alteta Regala" a Marocului
De cand s-a casatorit cu regele Marocului, Mohammed al VI-lea, printesa Lalla Salma este un model pentru femeile din aceasta tara nord-africana. Ea reprezinta noua gener